CURSUSSEN
Cursussen bij Nubis

De afgelopen 7 1/2 jaar hebben de trainers van Nubis met veel plezier en enthousiasme cursussen gegeven met betrekking tot de opvoeding van honden. Puppycursus, basis- en diverse vervolgcursussen gehoorzaamheid, flyball, mobility, doggy dance, het werd allemaal door een klein zeer enthousiast team, vanuit een overdekte hal in Werkhoven gegeven. Naast het geven van cursussen bestond ook al de gedragspraktijk, die steeds drukker werd. Het bleek na 7 1/2 jaar steeds moeilijker om de hoogstaande kwaliteit van de cursussen te combineren met de gedragspraktijk. Het was erg leuk en leerzaam, maar gewoonweg moeiijk te combineren.

Daarom is besloten om vanaf 1 mei 2005 het geven van avondcursussen in Werkhoven stop te zetten. Speur- en jachttrainingen kunt u bij Nubis blijven volgen op zaterdagochtend (op locatie). Daarnaast draait de gedragspraktijk. Zo worden de werkzaamheden zoveel mogelijk naar overdag verschoven, om ’s avonds weer energie op te doen voor de volgende dag.

Ex-cursisten kunnen uiteraard blijven bellen met vragen m.b.t. hun hond. Wij hopen dat zij met veel plezier terugkijken op de bij Nubis gevolgde cursussen. Wellicht zien we elkaar weer bij speur- of jachttraining, en misschien ook wel bij het uitlaten!
Mobility examen 2004 Bij Mobility is het doel stabiliteit in de hond te brengen door diverse oefeningen. Als eerste in Nederland heeft Nubis een aantal cursussen georganiseerd. Het was een groot succes! Wachten is nu op de volgende hondenschool die deze (in Zwitserland zeer populaire) variant van behendigheid op touw wil zetten in Nederland.