JACCO EN FEMKE

De mensen van Nubis staan bekend om hun geduld, begrip, en duidelijke uitleg. In de afgelopen jaren hebben zij met zeer veel rassen kennis mogen maken, en zijn dan ook bekend met raseigenschappen van veel verschillende rashonden. Ook met kruisingen, vaak volledig onherleidbaar, zijn wij volledig op de hoogte.

Afgezien van ras is vooral het karakter van de hond belangrijk. In ieder nest van elke hond zitten allemaal verschillende karaktertjes. Geen hond is hetzelfde. Rasspecifieke eigenschappen maken het soms moeilijker om bepaalde oefeningen aan te leren. Dus komt daar dan een flink stuk geduld bij om de hoek kijken. Al met al: ook een beagle kan leren hierkomen, en ook een bull terrier kan heel erg veel leren. Het is vooral een kwestie van de juiste motivatie vinden, en volhouden...

Jacco Miltenburg

Jacco weet met zijn enthousiasme iedere keer weer de eigenaar te stimuleren met de hond aan de slag te gaan. Door middel van zijn duidelijke, vaak verrassende voorbeelden en metaforen, weet hij u haarfijn uit te leggen waar de schoen wringt, en hoe u dat kunt veranderen. Jacco is recht door zee, houdt er niet van om mensen aan het lijntje te houden. Wanneer hij minder goed nieuws moet brengen, zal hij dat tactvol doen, maar zeker niet schuwen om het naar voren te brengen.
Femke Petersen

Femke staat vooral bekend om haar geduld met eigenaar en hond. Zal u keer op keer rustig uitleggen wat u het beste kunt doen om het gedrag van uw hond te beïnvloeden. Femke is op de hoogte van de eigenschappen (positieve en negatieve...) van zeer veel verschillende hondenrassen. Een soort wandelende honden-encyclopedie (waarbij niet naar schoonheid, maar wel naar karakter gekeken wordt...)
Verder volgt Femke een 4-jarige opleiding tot klassiek homeopaat voor dieren. Zomer 2006 studeert zij af. Klassieke homeopathie heeft vooral haar interesse gewekt met het oog op gedragsproblemen. Homepathie kan bij sommige gedragsproblemen een uitstekende zet in de goede richting zijn. Bijvoorbeeld in het geval van recent opgelopen trauma's, karakterveranderingen rond de loopsheid/bevalling, depressie, hyperactiviteit, etc.. Homeopathie is zeker geen standaard optie, en vaak in combinatie met gedragstherapie.