GESCHIEDENIS

Nubis is in 1998 begonnen als professionele hondenschool. Na diverse cursussen gevolgd en diploma's behaald te hebben bij het Martin Gaus gedragscentrum, startten Jacco Miltenburg en Femke Petersen in 1998 een Martin Gaus Hondenschool in Houten. Zij werden daarin bijgestaan door Annemieke Uijlenbroek, die dezelfde scholing achter de rug had. Regelmatig werkten Jacco en Femke in Lelystad om daar honden intern te trainen volgden diverse bijscholingscursussen.
De school groeide en verhuisde naar Werkhoven, waar in een overdekte hal werd getraind. Cursussen varieerden van 4 niveaus gehoorzaamheidstraining tot en met flyball, jacht- en speurtraining, doggy dance, en als eerste in Nederland: mobility. Jacco en Femke schoolden zich bij, bij het van Hall instituut en namen (en nemen) deel aan diverse workshops en seminars.
Naast de hondenschool werd een gedragspraktijk opgericht om mensen met honden met ongewenst gedrag beter te kunnen begeleiden. Steeds vaker werd en wordt samengewerkt met dierenartsen. In 2003 ging de hondenschool verder onder de naam Nubis hondenschool.
In de loop van 2004 bleek dat het steeds moeilijker werd om de gedragspraktijk te combineren met hondenschool en privé-leven. Daarom werd besloten om de avondcursussen vanuit de school in Werkhoven op 1 mei 2005 te stoppen. De activiteiten werden meer naar overdag verschoven, en de gedragspraktijk nog verder uitgebreid.
Een terugblik op Nubis Hondenschool inWerkhoven Na met veel plezier 7 1/2 jaar baas en hond tijdens cursussen begeleid te hebben, is het nu tijd voor een volgende stap.